Blog#14 Bibi

Een andere blog dan anders, want soms zet een vraag van iemand je aan het denken.
“Wat vind jij nu van alle kritiek op Bibi?” “Bibi Breijman bedoel je?”
“Ja die heeft een lading kritiek over zich heen gekregen op televisie. Ze twijfelen zelfs of ze wel echt een burn-out heeft, als het haar toch lukt zo’n vlog te maken.”

Allereerst ken ik Bibi niet, ik heb haar vlog nooit gevolgd, ik wist niet dat ze kon zingen en dat ze een relatie heeft met de zanger Waylon.
Waar ik wel kennis van heb, is de aanloop naar een burn-out. Als geen ander weet ik, dat op het moment dat je je ziek meldt, je met het laatste beetje energie nog een nette overdracht weet te boetseren. Een overdracht zorgvuldig en compleet, want je zou maar iets vergeten…
De gemiddelde burn-outer heeft een bovengemiddeld gevoel voor verantwoordelijkheid. Dat houdt niet zomaar ineens op zodra je de stempel burn-out of overspannen hebt.
Ik zie de vlog van Bibi dan ook als haar overdracht. Natuurlijk voelde ze de druk om iets te posten na de radiostilte. Daar komt dan schuldgevoel, schaamte en teleurstelling in jezelf bovenop.
Ik snap de kritiek op haar vlog dan ook niet. Naast dat ik denk dat deze personen weinig afweten van een burn-out, plaatste ik gisteren al een bericht over dat het continu online zijn, stressfactor nr. 1 is. Kun je je voorstellen dat vloggen je beroep is, alle volgers, alle verwachtingen, alle reacties, alles delen, altijd op je best, altijd online.
Dan kan iedereen zich voorstellen welke werkdruk dat kan opleveren en dat die zo kan omslaan in werkstress.

Waarschijnlijk leest Bibi deze blog niet. Als ze slim is legt ze haar mobiele telefoon de komende weken ver weg, en omringt ze zich met de mensen die van haar houden. Niet van de vlogger, maar van haar met of zonder burn-out.
Hang in there Bibi, ‘cause we are all Bibi

Posts created 47

Eén gedachte over “Blog#14 Bibi

  1. Ook ik ken bibi niet
    Maar merk wel dat mensen op internet snel een oordeel hebben en plaatsen.
    En een burn out zie je niet en is daarom voor vele niet te snappen. Je been gebroken hebben snappen en zien mensen wel en dan hebben ze wel begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven